maandag 12 december 2016

Tranen op de wallen


De wallen, meestal zo ontzettend druk maar waar je je zo ongelooflijk alleen kunt voelen.
Afbeeldingsresultaat voor kerst

Paniek en angst
We lopen rond een uur of tien 's avonds langs haar raam. Af en toe wisselden we wel eens een paar woorden en enige tijd geleden deelde ze wat over de angsten die ze had. Deze avond doet ze de deur voor ons open en hebben we eerst een gesprekje over haar gezondheid en diverse alledaagse dingen. Ineens vraagt ze ons om even met haar haar mee naar achteren te lopen. Al bijna direct vullen haar ogen zich met tranen wanneer we met ons drieën op de rand van haar bed zitten. Bijna altijd is er een enorm paniekgevoel in haar wat continue op haar drukt en haar belemmert. Ook angst overvalt haar steeds weer. Ze voelde zich zo slecht en ze bad regelmatig tot God maar ervoer dat God niet naar haar wilde luisteren omdat ze zo'n slechte vrouw was. Samen hebben we uiteindelijk gebeden en gevraagd of Jezus in haar angst en paniek wilde komen met Zijn rust en vrede. Tegen twaalven passeerden we nogmaals haar raam en blij vertelde ze dat het beklemmende gevoel weg was en ze zich zoveel beter voelde. Binnenkort zullen we een keertje bij elkaar komen om eens verder te praten en naar haar droom te luisteren.

Afbeeldingsresultaat voor kerst
Afwijzing
Een andere avond liepen we langs een raam en een man kwam van de tegenovergestelde richting mij tegemoet. Hij passeerde de vrouw die in het raam stond en die ik niet kende. Volgens mij gebeurde er niets bijzonders maar ze reageerde zo zag ik vanuit mijn ooghoek bijzonder heftig. We liepen terug. Ze opende de deur en ik vroeg haar wat er met haar gebeurde. Er kwam een schrijnend verhaal van afwijzing en we besloten in haar kamertje verder te praten. Daar kwamen de tranen en vertelde ze hoe machteloos ze zich voelde en dat ze geen toekomst zag voor zichzelf. We hebben veel gesproken en met elkaar gebeden die avond. Toen we haar raam verlieten zei ze tegen mij: "Het lijkt wel of ik nu een vader in Holland heb". De volgende dag appte ze mij dat ze zich echt een stuk beter voelde en anders naar zichzelf keek. Telkens wanneer ik haar daar nu passeer hebben we even leuk contact. Binnenkort komt ze met haar vriendin op kantoor.

Afbeeldingsresultaat voor kerst

Zicht op de ruimte
Ruimte kunnen zien
Zoveel verhalen, zoveel leed. De één "Ik kan dit jaar niet met kerst bij mijn kind thuis zijn want ik kan geen ticket bestellen omdat ik geen geld verdien". Een ander "Ik had willen stoppen maar mijn moeder had geld nodig en dat heb ik geleend en nu moet ik terugkomen om het terug te betalen". Keer op keer mogen we wat licht laten schijnen op al dat leed. Regelmatig zien we dat hoop weer terug kan keren en dromen weer boven komen. Geloof in een andere en betere toekomst komt langzaam terug. Er komt weer ruimte in de verte om vooruit te zien.

Afbeeldingsresultaat voor kerst

Kerstactie
Net als elk jaar zullen we de vrouwen voor kerst een leuk geschenk geven. We zoeken altijd iets dat een blijvende herinnering is. Drie jaar geleden was dat een knuffel en lang daarna hoorden we dat vrouwen die nog steeds hadden, Twee jaar terug was dat een mok met de tekst "Hey you matter" with love Bright Fame. Ook die wordt door veel vrouwen nog steeds gebruikt. Verleden jaar was het een schitterend kerstpakket verzorgd vanuit Wijk en Aalburg. Dit jaar hebben we een leuke snoeppot. Die zal gevuld worden met wat lekkers en heeft als opdruk ons logo en de tekst:                                       "Because you are sweet".

De actie hakt er financieel best wel even in en bij deze nodigen we u of jou uit om ons financieel te ondersteunen om de actie tot een succes te maken. We hebben 375 van deze potten besteld en de prijs per gevulde pot is ongeveer € 6,50. We hopen dat u of jij één of meerdere potten wil sponsoren.

Uw bijdrage kan worden overgemaakt naar ons rekeningnummer zoals hieronder vermeld o.v.v. Kerstactie.

Afbeeldingsresultaat voor kerst

Maak € 50,00 over en ontvang gratis het boek 
"Rood Licht"van Jane Lasonder.
Ga naar onze site en doneer vandaag 
en u heeft het boek voor de kerst nog in huis.
( o.v.v. uw naam en adresgegevens )
Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
        
Giften ter ondersteuning van mijn werk kunnen overgemaakt worden 
onder vermelding van mensenhandel op 
NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME

Foto: Jane Lasonder
Jacqueline en Frits Rouvoet
Postbus 12274
1100 AG Amsterdam

+31 6 54985459 
                      +31 20 2602118                   
www.fritsrouvoet.nl
www.brightfame.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen